Monday, November 27, 2006

hihi


sve je blize, taman il samo sto nije
vrijeme je za zbilju na pozornici snova
sva svjetla su na meni, srce glasno bije
ovo moj je zivot, epizoda nova
maske vise nemam, u lica vam pricam
ne drhtim niti strepim, sta bude to bice
vase rijeci pamtim, vasa djela snimam
sijali ste nekad, sada meni svice
ne trujete vise savjetima losim
kad ste stalno protiv svake rijeci moje
sada zivim snove, dane srece mnozim
slusam samo srce, gledam brige svoje

Sunday, November 12, 2006

joj, izvinte!


u nasem univerzumu je sve u ravnotezi, balansu, sve njise tamo vamo, kolko das tolko dobijas, kolko uzmes, tolko vracas.. to je moja vjera. ako mi dozvoljavate da to nazovem tako. dobro zivim, pomazem svima kolko god mogu, nikad nikome ne pozelim zla, i zivot mi lijepo vraca, zivim super, imam dobre ljude oko sebe, super su mi i poso i stan, super je i moj mali clio, ma nista mi vise ne treba. rodjena sam tu gdje jesam, od onih sto su me napravili, greskom ili zeljom, nije vazno, tu sam i mogu se pohvaliti da mi dobro ide. moram zivjeti po zakonima ove drzave, jebiga, tako se mora, ova je od svih jos i najbolja. prati sistem ili ce taj isti da te zgazi, sta ces kad ljudi jedino tako znamo da funkcionisemo. podredjujem se samo tome i nicemu vise, ne pada mi na pamet da jos kome dozvoljavam da kroji i jedan minut mog zivota.
e, sad ja navodno izrazavanjem svog nacina zivota i svojim vjerovanjima vrijedjam druge. kako? ne vjerujes? cekaj, mogu ja i bolje:
ja mislim da je postiti citav mjesec na godinu totalna nebuloza, po danu gladovati, a nocu zderati ko majmun, cisto bezveze i nepotrebno organizmu. izvinte vjernici. ne jesti svinjskog mesa? zasto, kad je ovih dana najopasnije jesti zivinu, znaci pernate zivotinje, ne ko prije neznam koliko godina kad su svinje u pustinjama bile najbolesnije? izvinte vjernici. obrezivanje muskih? za kog vraga? pa eto opet ne zivimo vise u pustinji da se kozica na penisu upali, zivimo u 21.vijeku sa sapunima i cistim vesom i fizioloski je ta kozica sa razlogom tu da stiti penis, a plus djecaci lakse sa njom masturbiraju. a i kod seksa lakse sve klizi kad se ne trlja toliko. izvinte, o, veliki vjernici!
a vi katolci ne smijte se, davanje para u crkvu na svakoj misi, opa, jedino tako se stize u raj, pliiiz! hahaha! izvinte!
vi svjedoci onog jahve, molim vas, steta papira da me ubjedjujete kako ste vi u pravu i niko ostali nije, i sklonite mi se sa vrata vise. i izvinte sto mislim da to sto vi tvrdite nije ni blizu istini. o, izvinte.
ma svi se gonte u tri krasne, cim je vas toliko i cim svako tvrdi da je jedino on u pravu, samo mi dokazuje, da niko od vas nije, pa ni moj rodjak koji tvrdi da nikad lose nije nista reko prema drugim vjernicima, ma kako nije, kad vec ona slavna recenica "nema drugog boga osim alaha" pogazi sve to.

ne vjerujem u boga, vas bog ne postoji ili je bio neki jako skomercializovan tip koji je davno umro (da izvine niche). opet sam vas uvrijedila, o, izvinte.
ne trebaju mi nikakvi tekstovi i nista da dokazujem ovo svoje, ono sto slucajno nadjem, kao sto su naprimer "djeca matriksa", to je samo meni u zabavu, niti vama u posmjeh niti kome u uvredu, ali ja vasu takozvanu Istinu sa (opa) velikim "i" priznajem samo kao Laz sa velikim L! opet uvreda, naravno, izvinte.
jel se iko pita sto se ja ne uvrijedim kad vidim covjeka kako gledajuci prema istoku pada na patos pred bogom? mogu se i ja naci uvrijedjena ako se vec igramo tako, jer to je suprotno sa mojim vjerovanjima, ja mislim da se u zivotu ne treba nikome klanjati, a pogotovu ne necemu o cemu smo samo procitali u nekoj knjizi za koju se i ne zna cija je izmisljotina. da: izvinte! (umalo da zaboravim)
i na kraju krajeva da jos dodam da je sve to u sta vjerujete samo jos jedan nacin manipulacije masama, cak vas u tim vasim knjigama nazivaju svojim stadima, ma jos mi preporucujete da to citam, sve je to lijepo, ali recept kako da zivim nasla sam sama, bez icijih uputa i ogranicenja. ako vi u toj svojoj vjeri nadjete svoj mir, ko sto sam ja nasla u svojoj, svaka vam cast, samo molim vas ne placite svaki put kad ja zinem da vjerujem u nesto drugo, ne vrijedjajte se na svaki kurac, kolko god ja mislila da niste u pravu, ne zelim vam nista lose, samo mi vas zao sto se tako podredjujete necemu da bi stigli u neki raj ili dobro prosli na ovom svijetu, ne treba vam to, a vi kako ocete, ravno vam do neba. samo ostavte me na miru. i da, izvinte jos jednom.

o meni

  • licno ja eka
  • pocelo u zurichu, nastavilo u beogradu, a trentno smaram u gradu zvanom ljubljana..

>> moj profil <<

"the" stih

"ne znam vise
boze prosti
dal da strepim
il da sremim
da to breme posebnosti
i na tebe nakalemim
ako nije kasno vec
znam da sanjas rimovanja
krike i tisinu nemu
ti si bio svugde
u mom svemu.."

djordje balasevic



LJUBI ME

ljubi me
ali ne dodji preblizu
ostavi mjesta za ljubav
da se smije svojoj sreci
daj da uvijek
jedan pramen
moje zute kose
bude slobodan

Marie Wine



ZENSKE PJESME

Te razne male zene
usle su u mene
i djeca svakakvih fela
autisticna
egoisticna
pa onda majke
i djevojcice
zatocene
neki stidlijivi muskarci
skloni placu i picu
zatim bica bez lica
sveci i vrazi
rockeri i klasicari
svih spolova
inkarnirani i
neinkarnirani
svjetovi
eto ga na!
Sve sam to htjela
u svom depresivnom hedonizmu.
U mulju svih muljeva
uzivat u razlicitom.
Stotinu sebe
imati u jednom.
I biti u ne-bitku
i ne biti u bitku
i stalno se igrati.
Grandioznost
mi je mana.
Zato sada cvilim
i patim
u svim tim osobama.
Pitam se, mogu li
ako previse patim
dobiti popust
od trideset posto.

Sanja Pilic



NE PITAJ VISE

Ne pitaj vise
zasto te ljubim.
Pitaj zasto raste trava
i zasto je
nemirno more.
Pitaj otkud stize vjetar proljetni
i bijelom ladjom snova
tko krmani
kad noc nad svijetom
hladne prostre sjene.

Ne pitaj zasto te voli
moje cudno srce.
Znas li odakle
koralj na dnu oceana?
Valovi pricaju o zaspaloj ljepoti
ali ti zivis daleko
od glasa valova.
Tvoja je misao
strma pecina
o koju se uzalud razbija
moj zivot.

Ne pitaj zasto te ljubim.
Pristupi k meni!
Tuzno je moje srce.
Ti i mjesec:
dva nedohvatna cvijeta
na visokoj planini
zaborava.

Vesna Parun



Subscribe to this blog's feed
[What is this?]